[060601]
Magic & Miracles Europas största magiska show -06 / - 07 !

URPREMIÄR FÖR EUROPAS STÖRSTA MAGISKA SHOW PÅ PITE HAVSBAD Direkt från Las Vegas till Pite Havsbad. Den 23 september 2006 är det urpremiär på Pite Havsbad för Europas största magiska show- Magic & Miracles. Den består dels av inköpta akter från den världsberömde illusionisten Brett Daniels show som under många år spelat för fulla hus över hela världen, bland annat i Las Vegas. Showen vidareutvecklas dessutom med akter byggda av illusionisten Peter Varg och Mark Parker, en av Europas största illusionsdesigners. – Att Brett Daniels väljer att överlåta sina mycket spekulativa originalakter just till Peter Varg är ingen tillfällighet. Peters unika sätt att kombinera illusioner med humor är framtidens melodi, säger den engelske illusionisten och eventskaparen Cliff Bradley, som förmedlat affären mellan Brett Daniels och Vargen Event.

Mellan den 23 september 2006 och den 7 januari 2007 kommer en mängd föreställningar av Magic & Miracles att genomföras på Pite Havsbad. – Därefter ska vi turnera med vår magiska show till fler städer i Sverige och 2008 blir det en omfattande Europaturné, berättar Vargen Events vd Tony Nilsson. Vargen Event har hittills investerat cirka fyra miljoner kronor i den nya showen. Satsningen skapar en hel del arbetstillfällen. Peter Varg backas nämligen upp av ett 30-tal dansare, eldslukare, akrobater, koreografer, scenarbetare och folk från flera andra yrkesgrupper. Trollar fram en helikopter Showen innehåller illusioner vars like aldrig tidigare skådats i Sverige. – Bland annat kommer jag att trolla fram en helikopter, göra den berömda människosvävningen ”BD Levitation” och utföra Houdinis livsfarliga utbrytning ”Chinese Water Torture cell”, avslöjar Peter Varg Vissa scener utspelas i en mycket speciell miljö som påminner om Fritz Langs film Metropolis. Det kommer att vara en cross-over show där bland annat eld, magi, dans, akrobatik och specialeffekter vävs samman. – En upplevelse med mycket humor, fart och en stor publikinteraktion, säger Peter Varg. Han är mycket nöjd över att kunna genomföra urpremiären på hemmaplan och i samarbete med Pite Havsbad. Robert Sjölund, vd för Pite Havsbad, är övertygad om att satsningen ligger helt rätt i tiden.

– Detta är något av det största som hänt inom nöjesbranschen i norra Sverige. Magic & Miracles blir både ett dragplåster till vår konferensanläggning och till hotellet, avslutar Robert Sjölund.